Romeo Tiberiade: „Gabriel Zamfir m-a înjurat, m-a ameninţat cu bătaia, m-a făcut ţigan şi cioară!”...

Preşedintele Partidei Romilor – Pro Europa, Sucursala Dolj, Romeo Tiberiade, a convocat, în data de 15 octombrie 2019, o conferinţă de presă, la sediul partidei, pentru a informa membrii şi presa în legătură cu faptul că directorul Filarmonicii „Oltenia” Craiova, Gabriel Zamfir, l-ar fi... înjurat, l-ar fi ameninţat cu bătaia, i-a zis ţigan şi cioară. 

Conferinta Partida Romilor tiberiade

După ce membrii partidei din Craiova au aflat de incident, a urmat un val de reacţii violente şi ameninţări, postate pe Facebook, la adresa lui Gabriel Zamfir, prin care îl ameninţau pe Zamfir că va plăti scump pentru jignirile aduse lui Romeo Tiberiade, jigniri care, în mod indirect, i-au atins şi pe ei.

Sesizând tensiunea creată şi pentru a ezita escaladarea conflictului, preşedintele romilor din Dolj a convocat conferinţa cu membrii săi – la care a invitat şi presa, tocmai pentru a dezamorsa situaţia şi a comunica tuturor că nu este adeptul violenţei şi că lasă legea să-şi facă datoria, în acest caz.

Violenţa verbală, în scris sau fizică nu e bună niciodată, totdeauna există şi alte căi de înţelegere între oameni. Nu sunt adeptul violenţei, cu toate că sunt reprezentant al etniei rome. Dascălii mei români m-au ajutat să înţeleg că nu violenţa e calea cea bună. I-am făcut plăngere penală lui Gabriel Zamfir şi am făcut şi o sesizare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Nu sunt de acord cu reacţia pe care au avut-o, pe Facebook, unii membri ai Partidei Romilor, care au zis că vor război şi vor riposta cu violenţă la jignirile lui Gabriel Zamfir. Indiferent care este situaţia, nu vreau să ajungem la violenţă! Vreau să arătăm că suntem educaţi şi că respectăm legile statului român. Ne vom judeca, pe căile legale, şi ce va hotărî Justiţia, asta va fi!” – a declarat Romeo Tiberiade.

Pentru a linişti spiritele, la conferinţa de presă a Partidei Romilor a fost invitat şi a participat şi un comisar de la Secţia 2 Poliţie Craiova, în arondismentul căreia se află cei mai mulţi dintre membrii partidei participanţi la această convocare.

X

Right Click

No right click