O gură de canal cu probleme

Pe Calea Unirii din Craiova, în dreptul nr. 99, se află o gură de canal care pune probleme de siguranţă pentru cetăţenii care trec pe acolo.

Gura canal

Baza gurii de canal este deformată (îndoită), semn că peste ea a trecut o maşină de mare tonaj şi, din acest motiv, capacul nu se mai închide etanş, astfel că, dacă un trecător calcă pe marginea stângă a capacului (pe sensul de mers), acesta poate să basculeze, iar respectivul să ajungă în canal, cu răni serioase.

În urmă cu două zile, chiar s-a întâmplat un accident de acest fel: o mamă, ţinându-şi fetiţa ei de mână, au trecut pe acolo, iar cea mică a călcat exact pe marginea capacului, care a basculat şi i-a prins piciorul înăuntru. Fetiţa a început să ţipe ca din gură de şarpe dar, din fericire, nu s-a întâmplat nimic grav: mama i-a scos piciorul de acolo, în schimb, s-a ales cu câteva zgârieturi.

Încă un amănunt: pe lângă baza gurii de canal, trotuarul e spart şi pansat cu pietre de pavaj, pentru a nu fi o sursă de pericol în plus, mai ales pentru copii, dar nu se ştie niciodată, de vreme ce întreg ansamblul e şubred.

Se cuvine, deci, ca responsabila cu aceste guri de canal – Compania de Apă Craiova, să remedieze această gură de canal avariată, pentru a nu mai prezenta un pericol pentru trecători.