Asociaţa Macedonenilor din România a participat la Festivalul Interetnic Internațional Confluențe 2019

La sfârşitul săptămânii trecute, Asociaţia Macedonenilor din România (AMR) a participat la Festivalul Interetnic Internaţional Confluenţe 2019, ce cuprinde manifestări, artistice, gastronomice şi de artă ale minorităţilor etnice care trăiesc în România.

Ansamblul SONTE

Ca de fiecare dată, Ansamblul folcloric „SONŢE”, al AMR a reprezentat cu cinste portul, muzica şi dansurile populare macedonene, alături de ansamblurile folclorice ale celorlalte minorităţi etnice participante.

Despre frumuseţea acestei manifestări, reprezentantul AMR în Parlamerntul României, deputata Venera Mariana Popescu, a declarat: 

„Am avut onoarea să particip la sfârșitul săptămânii trecute la Festivalul Interetnic Internațional Confluențe 2019, eveniment dedicat promovării valorilor și tradițiilor minorităților naționale din România, organizat la Muzeul Unirii din Iași.

venera popescu la AMR

Este un proiect extrem de frumos la care participă reprezentanţi ai etniilor din România și care cuprinde atât manifestări cultural artistice și conferințe cât și dezbateri pe teme ce țin de probleme ale minorităților, diasporei și migrație.

Valorile europene sunt axate în mod deosebit pe aspectul interculturalităţii. Am avut astfel posibilitatea să vorbesc despre interculturalitate, despre rolul minorităților naționale în România și modelul pe care îl oferim Europei și zonei balcanice prin buna cooperare, înțelegere și conviețuire pașnică”.

X

Right Click

No right click