Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova are Compartiment de îngrijiri paliative

La Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova a fost amenajat un compartiment de îngrijiri paliative, directorul instituției menționând faptul că deja s-a format o listă de așteptare în ceea ce privește pacienții. 

hol spital1

Compartimentul funcționează cu cinci paturi, pe Secția de Recuperare Neurologică din cadrul unității spitalicești. 

Avem cinci paturi în acest compartiment de îngrijiri paliative. Deja avem o listă de așteptare foarte mare, gradul de ocupare fiind unul extrem de ridicat”, a menționat directorul Anca Tudor.

Îngrijirea paliativă îmbunătăţeşte calitatea vieţii pacienţilor şi a familiilor acestora când se confruntă cu o boală ce ameninţă viaţa, prin prevenirea şi înlăturarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluarea corectă şi tratamentul durerii şi al altor probleme fizice, psiho-sociale şi spirituale. Îngrijirea paliativă este aplicabilă încă din primele stadii ale bolii, în corelaţie cu terapii curative.

Dezvoltarea acestui tip de îngrijire a plecat de la ideea că mulţi pacienţi se simt abandonaţi de doctorii lor la sfârşitul vieţii și că ideal ar fi ca medicul să rămână centrul echipei care alină suferinţa atunci când vindecarea nu mai este posibilă.