„10 Pentru Siguranța” elevilor doljeni

Prima acțiune din cadrul campaniei de informare și prevenire „10 Pentru Siguranță”, în judeţul Dolj, a avut loc astăzi, într-un centru comercial din Craiovița Nouă, copiii fiind informaţi despre pericolele de pe stradă, la școală și despre cum se pot proteja, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, anturaj, bullying și consecințele acestuia.

foto prev3

Pentru ca cei mici să înțeleagă mai bine mesajul acestei campanii, organizatorii au prezentat temele prin diverse jocuri, accentul fiind pus pe prevenirea consumului de alcool și a drogurilor, pe cum să își aleagă prieteni potriviți, cum să accepte noi persoane în grupul lor sau cum să gestioneze anumite situații întâlnite pe stradă.

 „Copiii au răspuns prezent acestei iniţiative, dar au fost prezenţi alături de noi la discuțiile interactive și părinții și bunicii, cărora le-am reamintit ce să discute şi cum să-i învețe pe cei mici să se ferească de pericole. Comportamentul preventiv în trafic a fost un alt subiect abordat. Prin jocuri, sfaturile oferite, întrebări și răspunsuri, dezbateri și simulări pe tema prevenirii consumului de alcool și de droguri, creăm astfel o punte de comunicare directă cu membrii comunității”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Dolj.

Acțiunea „de prevenire și siguranță” va continua, de luni până pe 20 septembrie, în 55 de unităţi de învăţământ din judeţ.

foto prev4

X

Right Click

No right click