A crescut numărul mașinilor declarate furate și depistate la frontierele României

Numărul mașinilor furate și depistate la granițe a fost mai mare, în luna august a acestui an, cu peste 40%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cazuri semnificative înregistrându-se și la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat.

masian furata1

Potrivit unui bilanț întocmit în acest sens, în luna august, poliţiştii de frontieră au descoperit 32 autovehicule (27 autoturisme, trei remorci, un microbuz și un automarfar), care figurau ca fiind căutate de autorităţi sau declarate furate în străinătate.

„Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când au fost depistate 22 de autovehicule, în acest an s-a constatat o creştere de peste 40%. Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la PTF Petea (judeţul Satu Mare) şi PTF Nădlac II (judeţul Arad). Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu R. Bulgaria, în PTF Giurgiu şi PTF Calafat, precum şi la graniţa cu R. Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Persoanele implicate au fost cetăţeni români, bulgari, moldoveni, ucraineni, germani, turci, italieni, iar mărcile cele mai întâlnite au fost cele de lux - BMW, Audi sau Jaguar.

„În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul cercetărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ei fiind doar „cumpărători de bună credinţă”. Alţii au susţinut că au primit o sumă de bani (în general, de până la 500 euro) pentru a transporta maşina în România şi, la fel, nu cunoşteau că aceasta e furată”, se mai arată în comunicat.

Pentru identificarea autoturismelor semnalate ca fiind căutate de autorități sau reclamate ca fiind furate în străinătate, sub supravegherea directă a unităţilor de parchet competente, poliţiştii de frontieră au colaborat cu structurile similare din statele membre UE, realizând un schimb operativ de date şi informaţii, prin intermediul Centrului de Contact de la Oradea şi a punctelor comune de contact.

X

Right Click

No right click