Voluntari autiști implicați în proiectul “Solidarity is the new step”

ANTER si ANCAAR (Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România -n.r.) - filiala Craiova  implementează în parteneriat, în perioada 1.08.-30.09.2019, în Craiova, Proiectul “Solidarity is the new step”, proiect finanțat de către Comisia Europeană prin intermediul programului Corpul European de Solidaritate.

 autist

“Solidarity is the new step” implica în premieră ca și voluntari, tineri cu tulburare în spectrul autist, alături de tineri voluntari tipici. Proiectul  presupune renovarea / reamenajarea unor spații pentru tineri (în cadrul centrului de zi al ANCAAR - filiala Craiova, dar  și în cadrul Casei de Cultură a Studenților).

Vor fi implicați 15 tineri cu tulburare în spectrul autist și 15 tineri tipici din comunitate în a-și amenaja astfel spațiile dorite, dând startul activităților de tineret în Craiova, care să vină direct de la ei și pe care tot ei să le coordoneze și implementeze.

"Fiind un proiect de solidaritate ne așteptăm ca prin intermediul lui să dăm un bun exemplu în comunitate, și anume că acolo unde este implicare se poate. Dacă ne adunăm tineri, părinți, bunici, sponsori etc., putem realiza proiecte cu adevărat impact în comunitate. Acest proiect vine și în contextul candidaturii Craiovei la Capitală a Tineretului, urmând ca pe parcursul proiectului să existe diverse activități și evenimente în comunitate de conștientizare a problemelor tinerilor cu TSA. În zilele noastre mulţi oameni ştiu câte ceva despre autism, dar foarte puţini înţeleg exact ce înseamnă viaţa de zi cu zi a unei persoane cu autism. Înţelegerea acestor persoane ar fi primul pas în crearea unei societăţi mai incluzive şi mai accesibilă-tolerantă.  O societate în care drepturile acestor persoane sunt respectate, iar ei sunt trataţi ca adevăraţi cetăţeni europeni cu drepturi şi libertăţi este idealul către care tind să aspire părinţii acestor copii şi profesioniştii care lucrează zilnic cu ei", se arată într-un comunicat de presă semnat de ANTER și ANCCAR - filiala Craiova

Pentru mai multe relații: Mădălina Georgiana Lontos -  ANTER Asociation - Address: Strada Speranței, 94, Balta Verde, Podari 207466 Dolj, Romania Tel: 0040 762 923 128

X

Right Click

No right click