Bătălia pentru Craiova a ajuns la baionetă!

Deși a plecat ultra-liniștit în campanie, actualul edil Lia Olguța Vasilescu are mari emoții în câștigarea celui de-al treilea mandat.

Ascensiunea fostului liberal Marian Vasile, actualmente purtător al stindardului AUR, dă mari frisoane cuplului Manda - Vasilescu, persoane care au reușit, începând cu 2012, să acapareze politic Craiova și județul Dolj la un nivel cum nu s-a mai întâmplat vreodată.

Chiar dacă PNL, cândva un partid care a însemnat foarte mult pentru orașul Craiova - și ne referim aici la perioada de dinainte de a se instala regimul comunist, este o verigă slabă în politica doljeană, având un lider racordat la interese străine de cele ale PNL, iată că un fost liberal reușește să capteze interesul unui important procent de cetățeni ai Municipiului Craiova și să pună pe jar o întreagă camarilă și o mașină de vot cum este cea a PSD-ului.

Închipuiți-vă, dacă ar fi fost două tururi, ce deznodământ ar fi avut alegerile locale din Craiova, în ciuda tuturor aparențelor că edilul aflat în funcție va defila în procesul electoral!

Anul electoral 2024 seamănă foarte mult cu anul electoral 2012. Și atunci, primarul în funcție Antonie Solomon anunța triumfător, încă din mai 2012, că va câștiga Primăria cu 60%, comandându-și deja marele chef de sărbătorire a victoriei, ce urma să se desfășoare în casa lui Doru Petrescu, zis Doru Măgaru.

Atunci, tânăra politiciană Lia Olguța Vasilescu, onestă și perspicace, a reușit să câștige încrederea promițând să curețe Craiova de baroni gen Solomon și că va implementa o altfel de administrație. Ce-i drept, a beneficiat și de alianța PSD-PNL, alianță care a avut succes deplin în mai toate orașele României.

Olguta Vasilescu proces UCraiova

Însă, atuul principal al tinerei Lia Olguța Vasilescu a fost mesajul de justiție și adevăr pentru UNIVERSITATEA CRAIOVA.

Acum, lucrurile sunt totuși puțin diferite: Marian Vasile nu este Olguța Vasilescu din 2012, el neavând o alianță politică în spate, ba chiar reprezentă un partid pe care o mare parte a opiniei publice îl contestă, în special pentru luările de poziție extremiste și anti-europene.

Marian Vasile este, pentru cine îl cunoaște, un ultra-profesionist și un liberal pur-sânge. A plecat la AUR pentru că acolo a putut să primească această șansă. Și, cunoscându-l, înainte de a fi liberal sau AUR-ist, Marian Vasile este un craiovean adevărat.

240216 marian vasile simion aur

Chiar dacă ar pierde aceste alegeri, scorul pe care îl va obține îl va poziționa în postura de lider al opoziției, cu șanse mari să devină primar în 2028. Vârsta, pregătirea profesională și caracterul îi permit asta.

Însă, meciul de duminică se joacă! Opinăm că diferența nu va fi mai mare de 2.000 de voturi. Lia Olguța Vasilescu are cu siguranță prima șansă. Însă, nici ea nu mai este cea din 2012. În prezent, în Craiova, mult mai mulți dintre cetățeni o detestă decât cei care o votează. Legea electorală îi este însă favorabilă. Așa funcționează democrația! Nu este perfectă, dar s-a dovedit în timp că este cea mai echitabilă formă de guvernământ.

Urmează ca duminică seara să aflăm rezultatul final.