Dialog șocant al Alexandrei cu Dispeceratul 112. Trei telefoane disperate: “Sunt fata răpită”

Alexandra Măceșan, victima din Caracal, a sunat de trei ori la 112 pentru a-și anunța propria răpire. Surse apropiate anchetei spun că nicio relatare a acestora nu poate arăta de fapt tonul pe care s-au consumat convorbirile.

alexandra cumpanasu

Alexandra a sunat de trei ori la 112, lucru confirmat de Serviciul de Telecomunicații Speciale. De fiecare data i se face legătura cu Viorel Florescu, agent de Poliție. Raportul MAI arată că acesta a avut o atitudine “refractară”, neimplicându-se în obținerea de date pentru identificarea locației.

Potrivit surselor citate de MEDIAFAX, convorbirile sunt de-a dreptul șocante. Agentul de Poliție îi spune la un moment dat: “Nu mai ține linia ocupată”.

A doua oară când sună, Alexandra este preluată de un alt operator STS, care o întreabă din nou cine ea, iar ea spune “Sunt fata răpită”.

Surse apropiate anchetei susțin că schimbul de replici este greu de relatat, cu întrebări deloc pregătite, care nu duceau niciunde și care nu ajutau deloc victima. Mai mult, Alexandra nu este sfătuită cum să se comporte față de agresor sau ce să facă până la sosirea echipajelor. Aceleași surse spun că agentul nu are deloc înțelegere față de victimă.

„N-am avut nicio clipă o atitudine refractară, cum îi zice acolo (raportul MAI, n.r.), pentru că mi-am dat seama din primele cuvinte ale ei și plângea, suspina, deci nu aveam cum să nu reacționez la treaba asta. Din contră, i-am spus de nenumărate ori să stea liniștită că ajunge un echipaj de poliție acolo, la ea. (...) Am întrebat-o cum a ajuns acolo sau cum se află zona respectivă. Noi, de la dispecerat, nu cunoaștem zona Caracalului. (...) Nu cunoaștem cum ar zis ea: „Am trecut pe lângă un dig și sunt în Bold, cam așa ceva”. Nu știam ce e acela Bold, de aia îmi aduc aminte că am întrebat-o: „Bold e în județul Olt acolo, ce e?”. Și atunci ea a zis: „Stați puțin că am găsit eu o carte de vizită” și mi-a citit de pe ea, numele, ce scria acolo”, s-a explicat luni seara Viorel Florescu, la România Tv. 

Florescu a mai spus că fata a revenit și a precizat că nu a ajuns echipajul de poliție: „I-am zis că polițiștii probabil sunt pe drum, i-am zis să se liniștească în continuare”. Întrebat dacă i-a cerut fetei indicii despre locul în care se afla, polițistul a precizat că a solicitat informații pentru a le completa pe cele de la STS, dar și pentru a-i ajuta pe colegii din teren.

La rândul său, Nicolae Mirea, șeful demis al Poliției Caracal, a declarat la același post de televiziune că nu știa de faptul că Alexandra a dat numele cartierului în care se afla.

„Nimeni nu a venit să îmi spună mie asta. Oamenii erau toți în teren și numai prin telefon am vorbit cu ei, eu nu m-am dus la nimeni și nu a venit nimeni la mine să îmi spună asta. I-am coordonat prin telefon. Nu, am vorbit cu agentul meu de la Investigații criminale, care i-a luat telefonul de la ureche (celuilalt polițist – n.r.) și a vorbit la telefon cu fata. Nu a spus niciodată de Bold, că nu eram nebuni să căutăm într-un cartier la 2 kilometri distanță”, a spus Mirea.

„Când știu acuma tot, toate cercetările, rezultă clar că fata atunci când a vorbit cu noi cred că atunci a fost surprinsă la telefon și de atunci până am identificat noi locul, al 1.30 – 2 noaptea, când a venit DOS-ul și ne-a spus „Asta e”, nu ne mai supărăm că nu am intrat la 3 sau la.... Durerea e atat de mare încât vă dați seama, oricum nu mai puteam face ceva. Atunci nu aveam de unde să știm, dar acum știm. Îmi pare foarte rău că nu am putut face nimic pentru copilul asta”, a completat Mirea.

Surse din cadrul anchetatorilor afirmă că o problemă majoră ridicată de acest caz este faptul că nu există niște întrebări standard în astfel de situații pentru ca salvatorii să afle într-un timp scurt cât mai multe date de la cei care reușesc să anunțe o răpire sau propria răpire, ca în cazul de la Caracal.

alexandra ucisa

Surse apropiate anchetei au declarat că agresorul Gheorghe Dincă a găsit-o pe Alexandra vorbind la telefon în garajul în care era ținută captivă. De altfel, șeful Poliției Române a confirmat că ultimele cuvinte la 112 ale Alexandrei au fost "Vine, vine!", apoi apelul s-a întrerupt. Alexandra nu a mai putut fi salvată, polițiștii intrând abia după 19 ore în locația în care a avut loc crima.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra și a mai recunoscuut o crimă comisă în aprilie, când victimă a fost Luiza Melencu, de 18 ani. Criminalul a spus că a incendiat victimele.

X

Right Click

No right click