TROC POLITIC. Cum au ajuns Florin Alexe și Cristian Voiculescu șefii Poliției Olt

Cristian Voiculescu, șeful Poliției Olt, a ajuns în funcție prin împuternicire, la cinci luni după ce a picat examenul pentru a deveni adjunct. Șeful destituit, Florin Alexe, a fost anterior polițist de crimă organizată. Oamenii spun că la Olt funcțiile sunt un „troc politic”.

Politie Politia 1000x600

Florin Alexe, adjunctul șefului Poliției Olt, a fost polițist la crimă organizată. Despre el se știu foarte puține lucruri, mai ales că a fost numit prin împuternicire în urmă cu trei luni. După crima de la Caracal, el a fost destituit.

Împuternicirile în funcție sunt la ordinea zilei în Inspectoratul de Poliție al județului Olt. De patru ani, de când fostul șef al IPJ, Cătălin Florescu, a lăsat inspectoratul pentru a fi șef al Centrului Național de Perfecționare a Polițiștilor Slatina, nu a mai fost un alt șef admis prin examen.

Neoficial, oamenii spun că șefii Poliției Olt sunt „oamenii PSD” și că postul de șef al Poliției a fost tot timpul un „troc politic”.

De altfel, se pare că Voiculescu ar fi ajuns la șefia IPJ Olt după fricțiunea dintre Liviu Dragnea și Paul Stănescu.

Mai exact, lui Ionuț Sârbu, fostul șef al Poliției Olt, înainte de Voiculescu, i s-ar fi terminat mandatul de împuternicire, iar postul nu a fost scos la concurs.

Așa a venit Voiculescu, care ar fi fost sprijinit de „aripa” Iordache, Vâlcov, Dragnea, spun surse din poliție.

De altfel, Voiculescu a fost numit prin împuternicire în 31 martie 2019, la cinci luni după ce a dat examen pentru a ocupa un post de adjunct al Poliției Olt, acesta fiind notat cu 5,5, motiv pentru care a fost respins. Ca „recompensă”, a fost numit șef al IPJ Olt.

Voiculescu era în concediu când s-a produs crima din Caracal. Anchetatorii încearcă acum să identifice o a doua victimă, care se pare că a dispărut în urmă cu mai bine de o lună și care era din județul Dolj.

Sursa Mediafax

X

Right Click

No right click