Trotuare blocate de contravenienţi (încă) nesancţionaţi(!)...

Eşti cetăţean al Craiovei, eşti pieton şi trăieşti cu impresia că trotuarele au fost create pentru cei care merg pe jos, iar carosabilul şi parcările sunt pentru autovehiculele fără de care, iată, de peste o sută de ani încoace, deja nu mai putem trăi.

auto parcat trotuar 1

Dar, de cum ieşi din casă şi mergi la treburile tale zilnice, constaţi că, pe multe străzi din oraş, trotuarele au intrat în stăpânirea autovehiculelor, mai ales a autoturismelor personale, al căror număr a depăşit cu mult numărul locurilor de parcare amenajate de autorităţi.

Aţi zice că, da, proprietarii de autoturisme au şi ei dreptate – nu au suficiente locuri de parcare şi de aceea ocupă şi trotuarele... Dar asta nu este problema mea, ca pieton! Eu îmi revendic dreptul de a putea circula pe trotuare, pentru că, după această schemă, au fost organizate şi proiectate oraşele. Iar problema este că mulţi dintre şoferii care parchează pe trotuare nu lasă nici măcar un spaţiu de un metru–o jumătate de metru lăţime până în gardul/zidul respectiv, pentru ca pietonii să poate trece şi, astfel, aceştia sunt obligaţi să iasă pe carosabil, ca să ocolească maşina deşteptului care a ocupat trotuarul, riscând ca un alt deştept să îi acroşeze cu oglinda retrovizoare sau să îi lovească în plin!...

Am văzut situaţii în care, din aceeaşi cauză, femei cu copii în cărucioare au fost nevoite să iasă pe carosabil, expunându-se, astfel, unor riscuri majore de a fi accidentaţi(!)...

Această stare de fapt revoltătoare trenează şi se perpetuează din cauza lipsei de promptitudine a Poliţiei Circulaţie şi a Poliţiei Locale, care, adeseori, trec cu vederea aceste contravenţii, contribuind, în acest fel, la încălcarea drepturilor pietonilor de a circula pe trotuare, fără ostacole şi în deplină siguranţă.

Fotografiile ataşate surprind autoturismele a cinci contravenienţi (încă) nesancţionaţi care, în zilele de 25-26 iulie 2019, au blocat trotuarele pe străzile Mitropolit Firmilian şi Buzeşti, din Craiova, obligând, astfel, pietonii să iasă pe carosabil.

Aşteptăm reacţia Poliţiei la această sesizare.  

auto parcat trotuar 1

auto parcat trotuar 1

auto parcat trotuar 1

auto parcat trotuar 1

X

Right Click

No right click