1 Decembrie la Craiova: Paradă militară, depunere de coroane și muzică populară

Cu mic cu mare, oameni simpli sau aleși ai neamului, craiovenii au sărbătorit Ziua Națională a României, participând la parada militară, o ceremonie religioasă și la spectacolul de muzică populară pregătit de Ansamblul Folcloric Maria Tănase.

231201 decembrie 2023 1

Evenimentele au debutat pe strada Alexandru Ioan Cuza, în fața Primăriei Craiova, la English Park, la ora 11.00, cu prezentarea onorului militar.

Ca în fiecare an, momentul intonării imnului național a fost urmat de serviciul religios pentru cinstirea eroilor și, bineînțeles, depunerea de coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza.

231201 decembrie 2023 2

Sărbătoarea a continuat cu parada militară. Au defilat peste 500 de participanți și aproape 50 de mijloace tehnice din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, de la SRI, Poliția Locală, voluntari de la Crucea Roșie și Centrul Național de Educare Canină, dar și detașamente și tehnică militară ale Contingentelor poloneze și portugheze, dislocate în Garnizoana Craiova.

Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol pregătit de Ansamblul Folcloric Maria Tănase, craiovenii prezenți în centru prinzându-se în horă și fredonând versuri alături de Cristian Bănăţeanu, Marius Măgureanu, Liviu Dică și formația de dansuri a Ansamblului Folcloric Maria Tănase.

231201 olga hora 1

231201 olga hora 2

Sărbătorirea Zilei Naționale a României va continua și în seara zilei de 1 decembrie, în Piața Frații Buzești, cu începere de la ora 18.00, când se va desfășura un regal folcloric prezentat de marii artiști ai regiunii Oltenia.

231201 decembrie 2023 3

Pe scena amplasată la Târgul de Crăciun din Centrul Vechi vor urca și vor încânta publicul cu cele mai îndrăgite melodii Constantin Enceanu, Maria Ionescu Căpitănescu, Lavinia Bîrsoghe, Liviu Dică, Manuela Motocu, Marius Măgureanu, Liliana Popa, Cristian Bănățeanu, Marian Medregoniu, Aneta Șișu, dar și copiii talentați de la Atelierele de folclor.

Artiștii vor fi acompaniați de orchestra și formația de dansuri a Ansamblului Folcloric Maria Tănase, sub coregrafia lui Ionel Garoafă. Conducerea muzicală va fi asigurată de Nicolae Drăghia.

231201 decembrie 2023 4