Parada Costumelor de Epocă la Craiova. 120 de ani de la inaugurarea Parcului Romanescu

La moment aniversar, Primăria Craiova propune o călătorie în timp și invită craiovenii să participe la cea mai mare Paradă a Costumelor de Epocă.

afis parada Parcul Romanescu

Parada va avea loc sâmbătă, 30 septembrie 2023, începând cu ora 11.00, pe traseul Piața Mihai Viteazul – Calea Unirii – Parcul Nicolae Romanescu și va recrea atmosfera anilor 1900, din dorința de a retrăi parfumul acelor timpuri și de a (re)descoperi istoria unuia dintre cele mai frumoase parcuri din Europa.

Astfel, craiovenii sunt invitați cu mic, cu mare, la o plimbare pe acorduri de muzică de promenadă, însoțiți de trăsuri cu cai și mașini de epocă.

Cu un joben, o pălărie, frac și rochie de epocă la purtător, haideți să călătorim în trecut și să descoperim împreună cum a fost la inaugurare.

Evenimentele dedicate Parcului Nicolae Romanescu se vor desfășura între 29 septembrie și 1 octombrie 2023 și vor include expunerea, în premieră, a medaliei de aur câștigată de Rédont la Paris în anul 1900, dar și a unor documente și schițe inedite.

La fel ca în anul 1903, în parc se vor regăsi expoziții de pictură, concert de muzică militară, invitație la vals și multe alte surprize ce vor fi dezvăluite în curând, pe www.primariacraiova.ro și pe pagina de facebook a Primăriei Craiova. Până atunci, haideți cu mic, cu mare, să reconstituim fascinația începutului de secol XX”, spun reprezentanții Primăriei Craiova.