Curtea de Apel Craiova a decis: adopția Sorinei rămâne valabilă

Magistrații Curții de Apel Craiova a respins, joi, cererea de revizuire a adopției internaționale în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă, adoptată de familia din SUA. 

RS11 IMG 0651 curtea apel craiova

Magistrații Curții de Apel Craiova a decis să respingă, joi, cererea procurorului general, Bogdan Licu, de revizuire a adopției internaționale, în cazul Sorinei, fetița de 8 ani, din Baia de Aramă, care a fost crescută de un asistent maternal timp de mai bine de 5 ani și din casa căruia fata a fost luată cu mascații la începutul lunii iulie.

Astfel, decizia inițială, prin care s-a încuviințat adopția internațională a fetiței în vârstă de 8 ani rămâne valabilă. În acest dosar, decizia este definitivă.

„S-a dezbătut cererea de revizuire formulată de procurorul general al României împotriva deciziei definitive prin care s-a încuviințat adopția. (...) Soluția s-a pronunțat, cererea de revizuire a procurorului general a fost respinsă ca inadmisibilă. Hotărârea e definitivă, fără cale de atac. În acest proces nu se mai poate face nimic. Doar făcută o nouă cerere de revizuire când vor exista hotărâri definitive de condamnare pentru persoanele care au săvârșit infracțiune în acest dosar de adopție. Rămâne să se judece și cererea formulată de noi, cerere prin care am solicitat anularea adopției”, a declarat Victor Dumitrică, avocatul familiei Șărămăt.

Potrivit acestuia, în dosarul în care Curtea de Apel a respins cererea de revizuire, familia Sărămăt avea calitatea de intimat, cererea fiind a procurorului general. O altă cerere similară a fost depusă de asistentul maternal, la Tribunalul Dolj, aceasta având termen în 27 iulie.

Astăzi, la orele prânzului, până ca instanța să se pronunțe, zeci de persoane au protestat în fața Curții de Apel Craiova, unde, se judeca, în Camera de Consiliu, revizuirea hotărârii prin care s-a dispus adopția internațională în cazul Sorinei. Ei purtau  în mâini hârtii pe care au scris mesaje precum „Dreptate pentru Sorina”, „Te iubit, Sorina”, „Nu cedăm,  Sorina”. Oamenii declarau că au venit pentru a susține familia care a crescut-o pe Sorina până la momentul în care a fost luată cei doi români, stabiliți în SUA, care au adoptat-o pe micuță.

La Judecătoria Slatina urmează să se judece în data de 20 iulie ordonanța președințială pentru a se decide dacă Sorina poate pleca din țară, în SUA, împreună cu familia adoptivă.

Ultimele știri

X

Right Click

No right click