Fosta asistentă maternală a Sorinei, audiată de procurorii Secției de anchetă

Mariana Șărămăt, fosta asistentă maternală a Sorinei, s-a prezentat, marți seară, la Secția de anchetare a magistraților, pentru a fi audiată de procurori. La intrarea în sediul instituției, aceasta a spus că luptă în continuare pentru minoră.

vasile si mariana saramat

„Nu știu de ce sunt chemată. Vreau să văd și pe urmă stăm de vorbă, nu știu nimic. Luptăm în continuare”, a declarat Mariana Șărămăt, la intrarea în Secția de anchetare a magistraților.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. Astfel, procurorii de la Secția de anchetă efectuează verificările.

Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul a intervenit.

Fetița a fost luată cu mascaţii la finele lunii iunie din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce copila a fost înfiată de o familie din America. Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!". Imediat după ce fetița a fost luată din casă a apărut un val de nemulțumiri, oamenii fiind supărați de faptul că fetița a fost luată împotriva voinței ei.

Sursa Mediafax

X

Right Click

No right click