Centru de Oncologie la Craiova. Investiție estimată la peste 19 milioane de euro

Reprezentanții Consiliului Județean Dolj au în plan ca împreună cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova și UMF Craiova să înființeze un Centru Regional de Oncologie. 

oncologie 2

Potrivit președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, acesta este proiectul principal la SCJU Craiova și a fost estimată o investiție în valoare de 19 milioane de euro, fără TVA.

Lângă actuala clădire, se  dorește o clădire P+5, pentru care există deja studiul de fezabilitate și certificat de urbanism. Acolo se va face Secția de Oncopediatrie.

Având Clinica de Oncologie reabilitată, cea de Radioterapie la fel, împreună cu Spitalul Județean Craiova și UMF-ul, am zis să încercăm să facem un Centru Regional de Oncologie. Scrisoarea și fundamentarea au fost deja trimise la Ministerul Sănătății. Ministerul cunoaște intenția și chiar și-a dimensionat Spitalul Regional, pe partea aceasta, în sensul că nu are o secție de oncologie mare acolo, ci doar partea de urgență, pentru că știe că aici se face ceva instituțional, adică Centrul de Oncologie. Există spațiu pentru extindere. Lângă actuala clădire, ne dorim o clădire P+5, pentru care avem deja studiul de fezabilitate și certificat de urbanism. Acolo vom face Secția de Oncopediatrie. Va avea și zonă de ATI, pentru că este mult mai ușor pentru copii. Va avea și o zonă de cursuri și alte componente de pediatrie, totul pentru cei mici. A fost estimată o investiție de 19 milioane de euro, fără TVA, tot pe fonduri europene. Acesta este proiectul nostru principal la SCJU Craiova”, a explicat Cosmin Vasile.