Costumul popular din borangic și povestea Ansamblului Folcloric Maria Tănase, în expoziție la Paris

Managerul Ansamblului Folcloric Maria Tănase, Niculina Stoican, va participa la Expoziția „Borangic. Mătasea în tradiția vestimentară românească”, desfășurată la Ambasada României în Franța, povestind astfel și celor de peste hotare despre frumusețea costumului popular și despre evenimentele culturale ale Ansamblului.

costum borangic 10

Niculina Stoican va participa la acest eveniment în calitate de interpret, de colecționar de costume populare și de manager al Ansamblului Folcloric Maria Tănase.

„Am primit o invitație de la Institutul Cultural Român pentru organizarea unei expoziții de costum popular bazat pe borangic și pe viermi de mătase. Va fi o expoziție care se va desfășura la Paris, la Ambasada României. Sunt onorată de această invitație și mi-am dorit să particip nu doar eu, Niculina Stoican, în calitate de interpret și de colecționar de costume popular, ci și în calitate de manager al unei instituții importante în această țară, Ansamblul Folcloric Maria Tănase. Îmi doresc ca românii de peste hotare să înțeleagă faptul că aici, în Craiova, în Capitala Olteniei, se desfășoară lucruri foarte importante, evenimente cu un impact cultural exemplar”, a precizat Niculina Stoican.

În privința promovării activităților derulate în cadrul Ansamblului Folcloric Maria Tănase, va fi realizat un film cu momente din timpul evenimentului „Craiova se îmbracă în Ie”, film care va rula pe toată durata expoziției de la Paris.

„Tot ce se va întâmpla la evenimentul nostru, <<Craiova se îmbracă în Ie>> va fi prins într-un film documentar, care va rula, pe toată perioada expoziției, timp de o lună, în cadrul Ambasadei României de la Paris. Sunt mândră de acest lucru și cred că este timpul să facem o comuniune între ce se întâmplă în țară și ce trăiesc românii de peste hotare. Și nu doar românii. Parisul este un oraș foarte legat de România, de București, acolo se promovează tot ce este legat de cultura românească. Din acest motiv, eu consider că este un punct de pornire pentru tot ce se întâmplă, cultural, aici în Craiova”, a mai spus managerul Ansamblului Maria Tănase.

Expoziția va avea loc în perioada 25 iunie-27 iulie.