Cod galben și portocaliu de ploi și grindină în toată țara

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi și grindină care vizează mai multe județe din nordul, vestul și centrul țării, care este valabilă până duminică seara, la ora 18.00, când va intra în vigoare și un cod portocaliu valabil în vestul, sudul și sud-vestul țării.

grindina

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), avertizarea cod galben intră în vigoare duminică, la ora 12.00 și este valabilă până la ora 18.00.

ANM arată că în vestul, centrul și nordul țării și local în zonele montane și submontane, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20 - 25 l/mp și pe arii restrânse 40 - 50 l/mp.

În regiunile din sudul și estul țării, duminică după-amiaza, vremea va fi călduroasă, local caniculară în Câmpia Română, iar disconfortul termic se va accentua.

De la ora 18.00 în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu vor fi perioade, la început în sud-vest, apoi și în sud, cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80 - 90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Pentru aceste zone, meteorologii au emis cod portocaliu, care va fi valabil până luni dimineața, la ora 6.00.

Sursa Mediafax

X

Right Click

No right click