Curtea de Apel Craiova a respins cererea de suspendare a adopției Sorinei

Curtea de Apel Craiova a respins cererea de suspendare a adopției Sorinei

Hotărârea judecătorească prin care Sorina, fetița de 8 ani, din Baia de Aramă, a fost adoptată de o familie de români din SUA rămâne valabilă, după ce Curtea de Apel Craiova a respins, vineri, cererea de suspendare a executării deciziei judecătorești.

protest adoptie sorina

Curtea de Apel Craiova a respins, vineri, cererea de suspendare a executării deciziei judecătorești prin care fetița de 8 ani, din Baia de Aramă,a fost adoptată.

„Prin această decizie, Sorina rămâne în continuare la familia Săcărin până la judecarea cererii de revizuire a adopției”, a explicat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Victor Dumitrică, avocatul familiei Șărămăt, care a crescut-o pe fetiță.

„La cererea de revizuire a adopției procurorul general a depus și o cerere de suspendare a executării definitive a adopției. Astăzi (vineri – n.r.) cererea de suspendare a executării definitive a adopției a avut termen la Curtea de Apel Craiova și a fost respinsă. Asta înseamnă că Sorina rămâne în continuare la familia Săcărin”, a mai spus avocatul Victor Dumitrică.

Cererea de revizuire a adopției are ca prim termen la Curtea de Apel Craiova data de 10 iulie. Tot pe 10 iulie se va judeca și strămutarea acestui dosar de la Craiova.

„Pe 10 iulie este termen tot la Curtea de Apel Craiova pentru revizuirea adopției. Și tot pe 10 iulie este termen și la Înalta Curte de Justiție și Casație pentru strămutarea dosarului de revizuire a adopției, la cererea procurorului general. Personal consider că dacă dosarul de revizuire a adopției va rămâne la Craiova nici procurorul general nu va avea succes. Curtea de Apel Craiova nu are nici un interes să își respingă decizia", a precizat Victor Dumitrică.

De asemenea, pe rolul Tribunalului Olt este și ordonanța președințială pentru interdicția de a părăsi sau nu țara de către Sorina. Potrivit avocatului Victor Dumitrică pentru această speță se așteaptă să se stabilească primul termen de judecată.