Soţii Săcărin fac plângeri penale pe numele procurorilor Mihaiela Iorga și Bogdan Licu

Soţii Săcărin fac plângeri penale pe numele procurorilor Mihaiela Iorga și Bogdan Licu

Avocatul familiei adoptive a Sorinei a depus, la Secția de anchetare a magistraților, o plângere pe numele procurorului Mihaiela Moraru-Iorga și al procurorului general Bogdan Licu pentru modul în care au acționat în cauza privind adopția fetiței din Mehedinți.

 gabriel si ramona sacarin

„Doamna procuror Iorga Moraru a reținut pașaportul acestui copil (fetița de 8 ani, n.r) cerându-l de la Serviciul de pașapoarte. Sigur că avea pașaport. Potrivit hotărârii judecătorești, care nu este desființată, Gabriel și Ramona Săcărin sunt părinții acestui copil. I-au scos pașaport, au făcut o cerere de eliberare a pașaportului solicitat de doamna Moraru Iorga pentru a împiedica acest copil să plece din țară. Aceasta este o măsură de restrângere a libertății de circulație. De fapt, este un control judiciar informal pe care doamna procuror l-a impus fără a fi supus controlului instanțelor judecătorești. În baza unui fake news, oprim copilul în țară și statul român ia măsuri fără probe în baza unui fake news”, a declarat Diana Gavra, avocatul familiei Săcărin (familia adoptivă a Sorinei), la sediul Secției pentru anchetarea magistraților.

Avocatul a depus o plângere penală pe numele procurorului de caz Mihaiela Moraru Iorga și al procurorului general, Bogdan Licu. Potrivit apărătorului, Mihaiela Moraru Iorga ar fi făcut presiuni asupra Ramonei Săcărin la audierea de acum câteva zile.

„A făcut diverse presiuni asupra acesteia să-i dea date despre judecători. Așa cum se făcea pe vremuri la DNA. Toată lumea a condamnat aceste acțiuni asupra procurorilor abuzivi, pentru că de aceea s-a făcut secția, pentru procurorii abuzivi, nu? Doamna procuror Iorga Moraru, cu o tehnică demne de cauze mai bune - doamna Săcărin nu era inculpat - a făcut presiune să declare ceva împotriva judecătorilor”, a mai spus avocatul.

Mama adoptivă a Sorinei, Ramona Săcărin, au fost audiată, săptămâna trecută, de procurorii Secției pentru anchetarea magistraților vreme de 9 ore. La ieșirea de la audieri, Ramona Săcărin a spus că fetița este bine și că autoritățile îi vor decide soarta, nu ei.

„Nu pot să fac niciun fel de declarații. Sorina este bine. O să hotărască autoritățile române, nu noi (ce se va întâmpla cu fetița, n.r.)”, a declarat Ramona Săcărin, la ieșirea de la Secția pentru achetarea magistraților.

Sursa Mediafax