Spitalul CFR Craiova trece în subordinea Primăriei. Olguța Vasilescu, la primele discuții

Guvernul pregătește transferarea rețelei de 15 spitale aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii către autoritățile locale, în această situație aflându-se și Spitalul Căi Ferate Craiova. Edilul Lia Olguța Vasilescu a participat la întâlnire, menționând că primăria este interesată de acest aspect și că o cerere în acest sens a fost depusă în urmă cu opt ani.

vasilescu cfr

Pentru a discuta situația spitalelor CFR din țară, Nicolae Ciucă s-a întâlnit, vineri, la Palatul Victoria, cu factorii de decizie la nivel guvernamental și local.

Prim-ministrul a decis, la inițiativa Ministerului Transporturilor, să înceapă procesul de transfer al celor 15 unități spitalicești aflate în prezent în coordonarea acestui minister.

Astăzi, la Guvernul României, au avut loc primele discuții pentru transferul Spitalului CFR Craiova. Primăria este interesată și a depus cerere încă de acum opt ani pentru preluarea acestui spital în administrarea municipalității. A fost format un grup de lucru la care vor participa reprezentanții mai multor ministere, ai universităților de medicină și ai autorităților locale, pentru transferul cât mai rapid către noii administratori. I-am felicitat pe premierul Nicolae Ciucă, vicepremierul Sorin Grindeanu și secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu pentru că au hotărât să rezolve cât mai rapid această problemă”, a precizat Vasilescu.