Bugetul, evaluarea artiștilor și parcările cu plată, mărul discordiei din ședința de Consiliu Local Craiova

Aleșii locali s-au reunit joi, 27.06.2019, la lunara ședință de Consiliu Local. Au avut pe ordinea de zi 44 de puncte, însă doar vreo patru au stârnit interes maxim și controverse.

IMG 0026s

Proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al Municipiului Craiova, pe anul 2019, a încins spiritele. Mai mulți consilieri au susținut că proiectul s-a realizarea într-o manieră proastă, superficială și din acest motiv sunt necesare aceste rectificări.

Discuțiile în contradictoriu au continuat pe tema legată de noua conducere a Spitalului Filantropia, care a solicitat o rectificare de buget pe anul 2019. În legătură cu acest subiect, consilierul Adriana Ungureanu a menționat că membrii consiliului nu o cunosc pentru că nu s-au prezentat la nici una dintre ședințe.

Un alt subiect ce a generat replici destul de acide între reprezentanții primăriei și consilierii opoziției a fost cel referitor la proiectul parcărilor cu plată. Opoziția a susținut că aplicarea s-a făcut într-o manieră selectivă, și, deși în hotărârea de consiliu este prevăzut și bulevardul Calea București, de la Universitatea până în strada Spaniei, această zonă a rămas liberă, ocolită de parcările cu plată ce au împânzit urbea. Consilierul Flavius Sirop a ridicat problema de pe strada Mircea Vodă, o stradă cu dublu sens, unde au fost trasate liniile pentru delimitarea locurilor de parcare, încurcând astfel circulația ce se desfășoară pe ambele sensuri.

Spiritele s-au încins și pe subiectul ce îi are în prim-plan pe artiștii de la Filarmonica Olteniei și Opera Română Craiova. Aceștia au fost supuși unei evaluări profesionale, opoziția sugerând ca rezultate sunt subiective, în funcție de simpatii sau posibile orientări politice.

X

Right Click

No right click