Judecătoria Drobeta Turnu Severin amână decizia în cazul Sorinei. Părinții adoptivi cer despăgubiri de zeci de mii de euro

Judecătoria Drobeta Turnu Severin amână decizia în privința Sorina, fetița de 8 ani luată cu mascații de la foștii asistenți maternali care au crescut-o, după ce părinții adoptivi au depus o cerere prin cer să fie despăgubiți pentru perioada în care au stat în România.

gabriel si ramona sacarin

Victor Dumitrica, avocatul fostei asistente materiale din Baia de Aramă Mehedinți, a declarat că ședința pentru ordonanţă preşedinţială în acest caz a fost amânată pentru că familia Săcărin (foto) a depus cu cinci minute înainte de începerea ședinței o cerere reconvențională prin care cere sa fie despăgubită pentru perioada cât stă în țară, pentru că nu își poate lua salariile.

„Cer să li se restituie toate cheltuielile pe care le au acum. Este vorba de zeci de mii de euro. Instanța a cerut însă ca această cerere să fie timbrată și însoțită de înscrisuri doveditoare. Din acest motiv ședința s-a amânat pe 3 iulie. Este o decizie care o afectează direct pe Sorina. Îi prelungește practic starea de incertitudine”, a spus Victor Dumitrica.

Judecătoria Drobeta Turnu Severin urma să decidă joi dacă fetița va avea sau nu interdicție de părăsire a țării, după ce Tribunalul Mehedinţi a declinat competenţa.

Procurorul general Bogdan Licu a transmis, luni, o ordonanță Tribunalului Mehedinți prin care a cerut interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetița de 8 ani și una Curții de Apel Craiova prin care cere revizuirea sentinței de încuviințare a adopției internaționale a minorei.

Totodată, printr-o acțiune separată adresată Curții de Apel Craiova a fost formulată, tot luni, o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunțată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei.

Asistenta maternală care a avut grijă de Sorina a fost audiată miercuri seară la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție. Reprezentanții Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) au precizat că Mariana Şărămăt, asistenta maternală care a avut grijă de Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă care a fost luată cu forța de procurorul Maria Piţurcă pentru a fi dată familiei adoptive, a fost audiată miercuri seară la secție, ea ieșind de la audieri în jurul orei 01.00, fără a face declarații.

În toată acest timp de când a început cel mai mare scandal al unei adopții, procurorul general al României, Bogdan Licu, a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul a intervenit.

Sursa Mediafax

 

X

Right Click

No right click