DGASPC Dolj precizează: Procurorul Pițurcă a stabilit modul de acțiune

Direcția de Protecție a Copilului Dolj face precizări legate de preluarea fetiței din Mehedinți, în contextul în care angajații instituției au fost solicitați să fie prezenți: „procurorul de caz a stabilit modul de acțiune, în sensul că personal va întreprinde demersurile de preluare a copilului”.

fam vasile saramant

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, printr-o adresă a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, înregistrată la DGASPC Dolj în data de 20 iunie, Direcției i s-a solicitat să asigure „prezența la data de 21 iunie 2019, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova…. la ora 7.00, a unui psiholog și a unui asistent social pentru a acorda consiliere psihologică și asistență unui minor…“, fără a-i fi furnizate alte informații (locație, istoric, speță etc).

DGASPC Dolj a desemnat un psiholog și un asistent social care au participat la acțiunea de vineri.

„Procurorul de caz a stabilit modul de acțiune, în sensul că personal va întreprinde demersurile de preluare a copilului, iar personalului din cadrul instituției noastre i s-a solicitat intervenția ulterior preluării copilului, precum și pe parcursul deplasării către Institutul de Medicină Legală Craiova. După preluare, copilul a fost însoțit de mama adoptivă în prezența căreia a încetat starea de agitație și față de care nu a manifestat reacții de respingere. Pe parcursul deplasării către Institutul de Medicină Legală Craiova, copilul a beneficiat de suportul specialiștilor instituției pentru a înțelege acțiunile care s-au petrecut, a conștientiza ceea ce se întâmplă și ceea ce urmează să se întâmple. La sediul Institutului de Medicină Legală Craiova copilul a manifestat o atitudine cooperantă, răspunzând la toate întrebările și solicitările specialiștilor acestei instituții. După finalizarea procesului de expertizare, copilul a fost încredințat părinților de către reprezentanții poliției, în prezența specialiștilor instituției noastre, care i-au recomandat mamei să fie atentă la nevoile emoționale ale fetei, să-i ofere sprijinul de care va avea nevoie și să solicite ajutorul specialiștilor (medic, psiholog, etc.) în caz de nevoie”, arată Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj.

DGASPC Dolj precizează că psihologul și asistentul social care au participat la acțiune, la solicitarea conducerii Direcției, au întocmit un raport privind activitatea desfășurată în data de 21 iunie 2019. Acest raport va fi pus la dispoziția autorităților competente cu verificarea și analiza modului de acțiune în acest caz.

 

X

Right Click

No right click