Sute de locuri au rămas neocupate după repartiția candidaților promovați la Rezidențiat

Sute de locuri au rămas neocupate după repartiția candidaților promovați la Rezidențiat

Repartiția candidaților care au obținut punctaj de promovare la Rezidențiat, sesiunea noiembrie 2022, s-a încheiat, peste 600 de locuri rămând libere.  Pentru a fi ocupate se va organiza un nou concurs, cel mai probabil în prima jumătate a anului viitor, anunță Ministerul Sănătății. 

medici infectii

Potrivit Ministerului Sănătății, la domeniul Medicină au rămas neocupate 628 de locuri și posturi din cele 4.734 scoase la concurs.

Concursul a fost organizat de Ministerul Sănătății în colaborare cu cele șase universități de medicină și farmacie.

Având în vedere că multe dintre locurile rămase neocupate sunt din categoria specialităților deficitare (medicină de urgență, medicină de familie, ATI, neonatologie, specialități chirugicale pediatrice, sănătate publică și management, epidemiologie, microbiologie medicală etc) precum și faptul că licențiații facultăților de medicină obțin dreptul de practică numai după dobândirea titlului de specialist de către medicii rezidenți, Ministerul Sănătății evaluează posibilitatea organizării unui nou concurs de rezidențiat pentru locurile și posturile rămase neocupate”, a transmis Ministerul Sănătății.

Acest concurs ar putea fi organizat în mod extraordinar în prima jumătate a anului 2023.

La domeniile Medicină Dentară și Farmacie, locurile au fost ocupate în totalitate în sesiunea 20 noiembrie 2022.

Absolvenții licențiați ai acestor facultăți au drept de liberă practică, fără a fi necesară promovarea concursului de rezidențiat și dobândirea titlului de specialist.