SCANDALUL ADOPȚIEI. S-a deschis dosar penal pe numele procurorului de caz Mariana Pițurcă

Procurorul general Bogdan Licu a declarat că la Secția de anchetare a magistraților a fost deschis dosar penal privind modul în care a acționat procuroarea în cazul fetiței din Mehedinți, iar o echipă se află la Craiova pentru cercetări. Dosarul vizează abuz în serviciu, potrivit surselor judiciare.

mariana piturca procuror

„În calitate de procuror general, nu tolerez abuzuri nu voi acoperi greșeli. La Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a fost constituit dosar penal ce are ca obiect cercetarea împrejurărilor prezentate în mass media. La această oră, la Craiova a ajuns o echipă formată din procurori și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. (...) În cadrul dosarului vor fi verificate toate faptele care au condus la această situație. Sunt suspiciuni. Nu pot comenta un dosar în lucru”, a declarat procurorul general, Bogdan Licu.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul penal vizează fapta de abuz în serviciu cu privire la modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu de către procurorul de caz Mariana Pițurcă (foto). Potrivit acestuia, pe lângă aspectele ce vizează ancheta penală, Ministerul Public se va asigura că minorei îi vor fi „restabilite și respectate drepturile”.

Procurorul general a spus că intenționează să ceară instanței de judecată să oblige părinții adoptivi ai fetiței din Mehedinți ca aceasta să fie consiliată psihologic, subliniind că nu poate interzice plecarea minorei din țară. Licu a mai spus că luni va dispune măsuri.

„În cadrul dosarului penal nu poate fi dată o astfel e ordonanță (ca fetița să nu plece din țară, n.r.). Mă gândesc la o intervenție pe cale civilă. Încă nu m-am cristalizat exact cu privire la calea pe care o voi adopta, dar astăzi voi dispune o măsură. Nu a fost dată în consemn la frontieră. Nu pot să interzic eu plecarea fetiței. Eu mă gândesc să solicit instanței de judecată să oblige părinții actuali ai fetiței la o consiliere psihologică a fetiței pentru o perioadă limitată de timp”, a declarat Bogdan Licu.

Întrebat cum vede faptul că șeful procuroarei care a intervenit în cazul fetiței este soțul președintei de complet care s-a pronunțat cu privire la adopție, Licu a spus: „Ce să facem? Procurorii sunt oameni. Oamenii sunt ființe sociale - iubesc, se căsătoresc. Este interzisă căsătoria între magistrați sau între avocați și magistrați?”.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus încă de vineri verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură, Mariana Pițurcă, a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. La Secția de anchetă este deschis un dosar penal.

Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul a acționat.

Sursa: Mediafax

Ultimele știri

X

Right Click

No right click