Ce planuri au reprezentanții CJ Dolj pentru localitățile de pe malul Dunării

Reprezentanții Consiliului Județean Dolj pregătesc proiecte pentru dezvoltarea unor zone de interes turistic, la Dunăre, toate investițiile pe care intenționează să le facă urmând a fi parte dintr-un program destinat regiunilor transfrontaliere. 

315426736 580003404125474 4728551396657148436 n

Potrivit președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, o primă întâlnire în acest sens, cu primarul orașului Oreahovo, Rosen Dobrev, și cu echipa sa de lucru, a avut deja loc, discuția axându-se pe termenii colaborării pe care și-au propus-o, precum și pe strategia pentru depunerea unor proiecte comune.

În ceea ce privește județul Dolj, autoritățile județene își doresc zone de camping și agrement, în localitățile de pe malul Dunării, respectiv Bechet, Ostroveni și Gighera, dar nu vor fi omise nici investițiile în infrastructura rutieră-amenajare piste de bicicletă.

Ne dorim să promovăm zona transfrontalieră din punct de vedere turistic și cultural, de aceea pregătim proiecte pentru infrastructură, de tipul amenajării pistelor de biciclete, sau pentru crearea unor zone de interes turistic, cum sunt zonele de camping și agrement, în localitățile de pe malul Dunării: Bechet, Ostroveni și Gighera. M-am bucurat să aflu că administrația locală din Oreahovo are conturate deja proiectele pentru care se dorește finanțarea europeană, iar documentațiile pentru unele dintre obiective sunt în faze avansate de lucru”, a explicat Cosmin Vasile.

Consiliul Județean Dolj are un portofoliul important de proiecte comune cu autoritățile de la sud de Dunăre.

Astfel, în cadrul ultimelor exerciții bugetare ale programelor cu fonduri tranfrontaliere, administrația județeană a obținut 30 de milioane de euro prin intermediul a opt proiecte.