Ce spun craiovenii despre parcarea cu plată din centrul orașului?

Parcarea cu plată, elementul cheie al planificării urbane sau bătaia de cap a locuitorilor orașului?

Oprirea, staționarea și parcarea autovehiculelor pe teritoriul municipiului Craiova, în zona centrală, urmează să fie realizată în limitele noului regulament privind utilizarea locurilor publice destinate parcărilor auto, aflate pe domeniul public sau privat, începând de sâmbătă, 22.06.2019.

informare parcare centru

Pregătirile pentru extinderea zonelor de parcare cu plată, în toi

Strada Mihail Kogălniceanu. Conducătorii auto au găsit pe parbrizele maşinilor o înştiinţare cu privire la acţiunile de vopsire a noilor marcaje ce urmează să se facă începând de astăzi, ora 19.00.

Camelia Mădălina Preduţ este una dintre şoferiţele craiovene ce a aflat că trebuie să-şi mute maşina. Cu plasele pline de cumpărături, aceasta spune că îşi va termina lucrurile pe care le avea de făcut în altă zi, neavând timp să găsească un alt loc de parcare. „Sunt de acord cu extinderea zonelor de parcare cu plată în zonele centrale, dar aceste lucrări cred că trebuie făcute pe timp de noapte când maşinile de aici sunt puţine sau chiar deloc”, spune aceasta. Mai mult decât atât, ea crede că este mai uşor să foloseşti parcările cu plată deoarece pe lângă faptul că nu pierzi timp căutând cu disperare un spaţiu cât mai aproape de centrele comerciale, ai avantajul că poţi plăti comod şi rapid de pe telefon. 

Aplicația care permite plata prin SMS a parcărilor are scopul principal de a ușura viața șoferilor: aceștia achită parcarea în câteva secunde, există o evidență foarte clară a tuturor plăților efectuate și se economisește timp, deoarece poate fi plătită de oriunde și poate fi prelungită oricând.

Bănia împărţită în două

Această hotărâre a Primăriei Municipiului Craiova i-a împărţit pe locuitori în două tabere: craiovenii nemulţumiţi că urmează să plătească pentru a-şi lăsa autovechiculele la locul de muncă şi cei care consideră un avantaj transformarea centrului Craiovei într-o parcare cu plată.

Dintre cei care vor fi nevoiţi să scoată bani din portofel pentru a beneficia de un loc de parcare aproape de serviciu se numără şi Cristian Lica.

Nu este oportună în momentul actual, atât timp cât nu există nici un fel de alternativă. Pentru cei care lucrează sau locuiesc în zona centrală, o să fie un calvar. Este bună numai pentru cei care staționează în zona centrală o perioadă redusă”, spune Cristian Lica.