Gândirea antreprenorială, promovată elevilor de liceu

Dezvoltarea gândirii antreprenoriale a tinerilor ar trebui să fie o prioritate pentru învățământul românesc, consideră organizatorii.

actiune usr 01

Proiectul “Dezvoltare personală și competențe antreprenoriale’’, coordonat de către Lucian Sârbu, secretar general al USR Dolj, dorește să promoveze tinerilor gândirea orientată spre afaceri și cuprinde cursuri ce au ca scop dezvoltarea personală  și a competențelor antreprenoriale.

Cursul a fost susținut marți, 18 iunie, de către Vasile Deac, consilier psihopedagogic și președinte ARCS (Asociația Română de Consiliere și Sprijin), și a atins subiecte precum viziunea asupra unei afaceri și pașii de urmat în atingerea ei, teme legate de tipuri de comportament, sisteme de valori și diverse aplicații practice cu lucrul în echipă. 
Lucian Sârbu își dorește ca această acțiune să determine tinerii să rămână în România și să aibă cariere de succes. “Scopul acestui curs este de a încerca  să păstram tinerii în țară, oferindu-le o șansă în plus prin perspectiva de a deveni antreprenori. Din anul 1990 până in prezent,  aproximativ 4 milioane de români au părăsit țara, cea mai afectată grupă de vârstă fiind cea între 16 – 35 de ani. După cum arată un sondaj Eurostat, 47% dintre tineri intenționează să părăsească țara și cred că este de datoria noastră să facem ceva pentru a împiedica acest exod.

Cei aproximativ 20 de liceeni din Craiova care au participat la acest proiect au fost receptivi la activitățile propuse și foarte încântați de această oportunitate. Întrebați la final care este părerea lor despre curs, au afirmat că informațiile au fost foarte utile și cu un mod de prezentare total diferit față de ce au întâlnit până acum, centrat pe rezolvarea problemelor, cu abordări directe și clare.