Trei autogunoiere noi pentru Salubritate

Numărul autovehiculelor cu an de fabricație 2018-2019, folosite la colectarea deșeurilor în Craiova, ajunge astfel la 12.

 autogunoiere noi salubritate

Trei autogunoiere cu o capacitate de 15 mc fac parte începând de vineri, 14 iunie 2019, din parcul auto al societății, anunță SC Salubritate Craiova SRL. Valoarea totală a celor trei autocompactoare este de 1,23 milioane lei, fără TVA, cumpărarea fiind făcută prin licitație deschisă, în 8 rate egale.

Autospecialele au normă de poluare Euro 6, sunt dotate cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii, cameră video montată în spatele suprastructurii și monitor în cabină. Precizăm faptul că, ulterior operaționalizării proiectului Sistem Integrat de Management al Deșeurilor (SMID) în județul Dolj, cele 3 autovehicule vor putea fi recarosate și folosite în activitatea de spălare mecanizată a străzilor.

"Valoarea totală a investițiilor derulate de Salubritate Craiova în perioada 2018-2019, în vederea modernizării parcului auto, este de peste 1,5 milioane de euro, bani proveniți din fondurile societății. La această sumă se adaugă valoarea lucrărilor la noul comandament de deszăpezire, lucrări în derulare a căror valoare este de peste 150.000 euro. Vom continua să investim masiv pentru că obiectivul nostru general este acela de a crește permanent calitatea serviciilor prestate, în beneficiul locuitorilor Craiovei", a declarat Mihai Butari, director general în cadrul SC Salubritate Craiova SRL.

În cursul anului 2018, SC Salubritate Craiova SRL, în calitate de operator care are delegate activitățile de colectare și transport a deșeurilor în municipiul Craiova, a contractat prin leasing operațional pe o perioadă de 24 de luni 6 autogunoiere. Alte 3 autovehicule destinate colectării deșeurilor au fost cumpărate în rate la finalul anului, putând fi folosite, după implementarea completă a SMID, în activitatea de salubrizare stradală și în cea de deszăpezire. Tot în cursul anului 2018, operatorul de salubrizare a cumpărat prin leasing financiar o automăturătoare și 4 autoutilitare cu o capacitate de 2 tone.