Trecerea Dunării pe la Bechet, oprită de aproape o lună

Trecerea Dunării între România și Bulgaria, pe la vama Bechet-Oryahovo, a fost suspendată la sfârșitul lunii iulie, din cauza nivelului scăzut care nu mai permite funcționarea feribotului. Turiștii care au optat pentru stațiuni din Bulgaria sau Grecia sunt direcționați către alte puncte, foarte mulți alegând Calafat sau Giurgiu. 

feribot bechet e1658844190977

Tranzitul între România și Bulgaria pe la vama Bechet din județul Dolj rămâne oprit până la creșterea nivelului Dunării, anunță Poliția de Frontieră, iar șoferii sunt direcționați către cele mai apropiate puncte de trecere a frontierei, respectiv Calafat-Vidin, tot în județul Dolj, sau Giurgiu.

În această perioadă, trecerea dintre România și Bulgaria este mult mai intens. Traficului comercial i se adaugă turiștii care au ales stațiunile din Bulgaria sau Grecia.

,,Tranzitul peste Dunăre cu feribotul este suspendat la PTF Bechet. Operatorul feribotului Bechet-Oryahovo a informat Căpitănia Portului Bechet, despre faptul că, din cauza scăderii debitului fluviului Dunărea, începând cu data de 26.07.2022, platforma feribot care deservește linia Bechet-Oryahovo, își va înceta activitatea până la creșterea debitului fluviului. Participanții la trafic aflați pe sensul de ieșire din România, au fost informați cu privire la această situație, fiind îndrumați către punctele de trecere adiacente de la graniţa cu Bulgaria” a transmis Poliția de Frontieră.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră-Serviciul Calafat, în tot acest timp, s-a observat o creștere a traficului prin punctul Calafat.

În ultimele 24 de ore, spun reprezentanții PTF Calafat, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră, pe sensul de intrare în țară, pentru aproximativ 870 camioane, 2.270 autoturisme și 5.800 de persoane, iar pe sensul de ieșire din țară, pentru aproximativ 1.200 camioane, 2.050 autoturisme și 3.600 de persoane.