Guvernul aprobă finanțarea pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova

Guvernul aprobă finanțarea pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova

Guvernul va aproba în ședința de miercuri finanțarea Spitalului Regional de Urgență Craiova, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

spital regional craiova sursa MS 640x400

„Astăzi aprobăm legea prin care asigurăm finanțarea Spitalului Regional de Urgență Craiova, practic se realizează alinierea cu celelalte două spitale de urgență, de la Cluj și de la Iași, și îmi exprim încrederea că probabil vom și demara proiectele ca ele să se realizeze, ținând cont de faptul că avem, de asemenea, aproximativ 2 miliarde de euro alocați prin PNRR și avem o listă în așteptare care trebuie să fie operaționalizată și sper să avem o decizie în acest sens cât mai curând posibil. Prin această lege de astăzi discutăm de o investiție de aproximativ 600 de milioane, din care 368 vor fi asigurați de către Banca Europeană de Investiții”, a declarat premierul la începutul ședinței de Guvern.

La rândul său, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a spus că speră ca proiectarea spitalului din Craiova să înceapă în toamna acestui an.

„Este important ca și Spitalul Regional Craiova să intre în procesul de proiectare a spitalului care va fi construit cu sursă de finanțare inclusiv din împrumutul de la BEI. Celelate două spitale se află în proces de proiectare. Proiectarea a fost acordată unor companii, cu care eu deja m-am întâlnit, și care au promis că până la începutul anului viitor, probabil în primăvară, aceste proiecte vor fi finalizate. La Craiova sperăm să începem proiectarea, să finalizăm procedura de achiziție a proiectantului în această toamnă, încât să nu existe decalaje mari între cele trei obiective”, a declarat Rafila.

Referitor la finanțările prin PNRR, ministrul Sănătății a anunțat că a fost pusă în în dezbatere publică o Hotărâre de Guvern privind criteriile de eligibilitate.

„Ea este în dezbatere publică, ne consultăm și cu CE pentru ca aceste criterii să fie validate și să poată să constituie o bază de alegere obiectivă a listei de minim 25 de obiective de investiții din lista inițială de 49. De data aceasta le vom alege pe baza unor criterii obiective care să nu suscite niciun fel de discuții, pentru că la lista inițială de 49 nu am reușit să identificăm astfel de criterii”, a adăugat ministrul Sănătății.

(sursa: Mediafax)