Craiovenii s-au alăturat campaniei de donare de sânge

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge se celebrează anual, pe data de 14 iunie.

Autobuz centru sange 

Această zi este un prilej de a le mulțumi celor care, în mod voluntar, contribuie la salvarea altor persoane și, totodată, este o modalitate prin care se vrea creșterea gradului de conștientizare al importanței donării de sânge.

Organizația Mondială a Sănătății a ales aceasta zi ca un omagiu, în amintirea lui Karl Landsteiner (născut pe 14 iunie 1868 ). Acesta a fost laureat al premiului Nobel pentru medicină în anul 1930, pentru că a descoperit și clasificat grupele de sânge. Datorită lui, pericolul transfuziilor sanguine a fost redus la minimum.

Echipa Centrului Regional de Transfuzii (CRT) Craiova, reprezentată de directorul Dr. Adriana Turculeanu, se declară mulțumită de rezultatele acțiunii din piața Mihai Viteazul. "Între orele 8.00 și 14.00, am avut 30 de donatorii acceptați, ceea ce este un lucru foarte bun. Personal, sunt mulțumită de numărul de donatorilor de astăzi. Le mulțumim, este un gest deosebit! Îi așteptăm la noi la centru pe cei care vor să doneze, pentru că în permanență sunt oameni aflați în suferință, care au nevoie de ajutor și ne trebuie un număr cât mai mare de unități de sânge. Ziua de astăzi este și prilej pentru noi de a adresa mulțumiri celor care au trecut pe la centrul nostru, gândind că pot să salveze alți oameni, indiferent de momentul în care s-au prezentat", a declarat un reprezentat al CRT Craiova.

Sângele donat  va ajunge la spitalele din tot județul și nu numai, Centrul Regional onorând cererile în funcție de stoc.