Olguța Vasilescu, mesaj tranșant pentru persoanele care nu s-au recenzat: „Nu este o opțiune, ci o obligație”

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, face apel la cetățeni să acorde importanță recensământului, menționând faptul că dacă municipiul va avea mai puțini locuitori în urma acestei acțiuni, orașul va avea de suferit din punct de vedere financiar. 

recensamant 2022 perioada autorecenzare prelungita 767423 1068x601

Edilul a precizat, luni, printr-o informare de presă, că va obligat să aplice amenzi persoanelor care refuză recenzarea.

Ca primar al municipiului Craiova, nu pot să supun riscului viitorul acestui oraș, fapt pentru care sunt obligată să aplicăm amenzi tuturor celor care nu se vor recenza”, a spus Vasilescu.

Până duminică, 17 iulie 2022, mai erau cetățeni care nu au reușit să se recenzeze.

Țin să vă reamintesc că toată dezvoltarea viitoare a orașului nostru va depinde de numărul de locuitori înregistrați la acest Recensământ. În situația în care va scădea numărul de locuitori pe municipiul Craiova în urma activității obligatorii de recenzare, acest fapt va determina ulterior pierderi financiare pentru orașul nostru – mai puțini bani de la Uniunea Europeană și Guvern – dar și mai puțini profesori, medici etc. Recenzarea persoanelor și a locuințelor nu este o opțiune, ci este o obligație a fiecărui cetățean român”, a completat edilul Craiovei.

Persoanele care refuză recenzarea riscă amenzi de la 1.000 lei la 5.000 lei

Perioada în care se poate face recensământul s-a prelungit până duminică, 24 iulie.

„Solicit cetățenilor care locuiesc în Craiova, indiferent unde au adresa în actul de identitate și care nu s-au autorecenzat online sau nu au fost încă recenzați de recenzorul de teren, să meargă la unul din punctele fixe de recenzare. De asemenea, cei care doresc să afle datele recenzorului de teren pot verifica sunând la telefonul Direcției Județene de Statistică Dolj – 0251/533725”, a mai spus Olguța Vasilescu.

Punctele fixe de recenzare din municipiul Craiova, unde oricine poate merge fără nicio programare, sunt în următoarele locații:

  • Sala Polivalentă - Ştirbei Vodă, nr. 32
  • Compania de Apă “Oltenia” S.A - str. Brestei, nr. 133
  • Piaţa Centrală - Calea Bucureşti, nr. 51
  • Direcția Județeană de Statistică – Str. Frații Golești nr. 33
  • Primăria Municipiului Craiova - Str. Târgului, nr. 26
  • Târgul Municipal Craiova – str. Dr. Dimitrie Gerota, nr. 34
  • Direcţia Generală de Asistenţă Socială Craiova – str. Eustaţiu Stoenescu, bl. T8, parter
  • Şcoala Gimnazială nr. 26 Mofleni - Banu Stepan, nr. 20
  • Şcoala nr. 25 Făcăi - Str. Prelungirea Bechetului, nr. 3A
  • Grădiniţa (fost cămin Şimnicu de Jos) - Șoseaua Bălceşti nr. 53

Programul de funcționare al punctelor fixe de recenzare este de luni până duminică între orele 09:00 – 19:00.

Cetățenii se pot recenza la oricare centru, indiferent de zona în care locuiesc, fără să fie nevoie de programare. Trebuie doar să aibă la ei buletinul și să-și aloce câteva minute pentru a răspunde la chestionar.