Probleme cu mâncarea asigurată de firma de catering pacienților SCJU Craiova. Reclamații la OPC și DSV

Probleme cu mâncarea asigurată de firma de catering pacienților SCJU Craiova. Reclamații la OPC și DSV

Toate meniurile care vor ajunge la pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova și la aparținători(în cazul copiilor) vor fi verificate de către un departament de dietetică, după ce conducerea unității medicale a fost sesizată cu privire la anumite probleme legate de calitatea felurilor de mâncare, care au apărut, miercuri. 

spital judetean

Potrivit managerului SCJU Craiova, Eugen Georgescu, mâncare neconformă a ajuns în caserolele distribuite pe Secția Pediatrie.

În urma discuțiilor purtate, fiind convocat un comitet în acest sens, s-a luat decizia să se înființeze un departament care să aibă responsabilitatea de a verifica toate meniurile pe care firma de catering le aduce în spital.

Mai mult, pentru verificări ce se impun în astfel de cazuri, conducerea SCJU Craiova a sesizat Protecția Consumatorului și Direcția Sanitar-Veterinară Dolj.

Având în vedere sesizarea din data de 15.06.2022 din partea Secției Pediatrie, cu privire la meniul pentru însoțitori de la nivelul secției, conducerea unității a luat act de acest aspect și a hotărât, în urma unui comitet director convocat de către managerul SCJU Craiova, să înființeze un departament de dietetică la nivelul spitalului, pentru a putea fi verificate toate meniurile de la nivelul unității. De asemenea, comitetul director a hotărât sesizarea organelor de competență, în speță Direcția Sanitar-Veterinară Dolj și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului DolJ, pentru a fi dispuse măsuri de verificare, întrucât SCJU Craiova nu tolerează astfel de acțiuni”, a menționat Georgescu.

Managerul SCJU Craiova mai spune că firma care asigură hrana pacienților a tot fost atenționată cu privire la modul de preparare și de livrare a meniurilor.

Au promis, în urma fiecărei discuții, că acolo unde sunt probleme le vor remedia, dar se dovedește că teoria nu bate cu practica reprezentanților unității economice.

Urmează să fie luate și alte măsuri cu privire la acest incident, în urma studierii caietului de sarcini și contractului atribuit.

Încă de la începutul mandatului, firma de catering a fost constant atenționată, atât cu privire la modul de preparare și distribuire, cât și la meniurile stabilite pentru pacienții spitalului, prin multiple întâlniri la sediul unității medicale, iar aceasta a garantat profesionalismul. Dat fiind faptul că este vorba despre sănătatea oamenilor, împreună cu membrii comitetului director al SCJU Craiova am dispus toate măsurile de mai sus. Totodată, urmează să fie luate și alte măsuri cu privire la acest incident, în urma studierii caietului de sarcini și contractului atribuit în anul 2021 firmei responsabile cu prepararea hranei la nivelul unității medicale", a conchis directorul unității medicale.

Hrana oferită pacienților Spitalului Județean de Urgență Craiova s-a dovedit a fi o permanentă problemă, chiar și când s-a trecut de la pregătirea meniurilor în bucătăria internă la serviciul unei firme de catering.

Furnizorul de hrană pentru pacienții SCJU Craiova este Ansamble Catering & Service SRL, contractul fiind atribuit în anul 2021.