„Permis de bun pieton” pentru 200 de preșcolari doljeni

„Permis de bun pieton” pentru 200 de preșcolari doljeni

200 de micuţi din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit ,,Pinocchio” Craiova şi Grădiniţei „Micii Ortodocşi” din comuna Pieleşti, au fost vizitaţi, miercuri, de ,,prietenii” lor, poliţiştii Biroului Siguranţa Şcolară, Serviciului Rutier Dolj şi Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti, pentru o lecţie de educaţie rutieră.

presc

Lecţia de rutieră a fost adaptată vârstei fragede a copiilor, aceştia fiind angrenaţi în activitatea de învăţare într-o manieră distractivă şi interactivă.

Poliţiştii au organizat un concurs, denumit ,,Cine respectă regulile de circulație?” care le-a trezit interesul şi competivitatea micuţilor, împlicându-se activ în acordarea de răspunsuri şi realizarea de desene tematice.

Cu toţii au fost premiaţi de poliţişti, obţinând ,,permise de buni pietoni”.

Cei mici au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga. Entuziasmul, curiozitatea şi zâmbetele copiilor le-au demonstrat poliţiştilor că activitatea a fost una de succes”, arată reprezentanții IPJ Dolj.

preeesc