Spitalul din Leamna, dotat cu aparatură de înaltă performanță

Spitalul din Leamna, dotat cu aparatură de înaltă performanță

Pacienții cu afecțiuni bronhopulmonare vor putea beneficia de investigații speciale și amănunțite gratuite, cu ajutorul unui echipament medical ce a intrat în dotarea Spitalului de Pneumoftiziologie de la Leamna, anunță președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

ecobronh

Este vorba de un aparat de la Centrul de Cercetare în Gastroenterologie, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Craiova, ce a fost oferit unității medicale pentru a ajuta în identificarea afecțiunilor respiratorii severe, cu ajutorul unor tehnologii avansate.

Ecobronhoscopul cu funcție video va fi utilizat de medicii spitalului de la Leamna pentru a explora cu mai multă ușurință și acuratețe căile aeriene ale pacienților. În plus, poate efectua biopsii și poate preleva țesut pentru analize speciale.

Pacienții care necesitau astfel de investigații erau nevoiți, până acum, să le efectueze în alte centre medicale din țară. Echipamentul medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie este unic în Oltenia și va putea fi folosit, în medie, pentru 100 de bronhoscopii pe lună”, a precizat Cosmin Vasile.