Contract semnat pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Craiova

Contract semnat pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Craiova

Contractul privind extinderea și modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova a fost semnat, miercuri, proiectul având o valoare de 479.273.902 de lei inclusiv TVA. 

aeroport craiova

Lucrările în cazul acestui proiect vor fi executate de asocierea de firme: Construcții Erbașu SA (lider) – Grup Primacons – Vahostav SK.

Potrivit contractului, termenul de finalizare a lucrărilor este de 25 de luni.

Este prevăzut, în proiect, construcția noului terminal de pasageri și alte 20 de investiţii, respectiv: amenajare parcare, drumuri de acces și centrală fotovoltaică; amenajarea suprafeţei nivelate a benzii pistei şi amenajarea ariei de siguranţă; amenajarea suprafeţei nivelate a benzii căii de rulare; asigurarea suprafeţelor de protecţie îngropate; gard perimetral de securitate; drumuri rutiere de acces şi drumuri tehnologice; platforme antisuflu.

Noul terminal este prevăzut pentru 2 milioane de pasageri pe an.

Contractul semnat miercuri face parte din proiectul „Extinderea si modernizarea Aeroportului International Craiova”, cod SMIS 152444, proiect  finanțat în cadrul Axei Prioritare nr. 2 - Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv specific 2.3 - Creşterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor, Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 cu o valoare totală de 479.273.902,31 lei inclusiv TVA, din care cofinanțare UE 280.518.150,47 lei fară TVA.