Bacurile, trase pe dreapta la Bechet. Portul, la un pas de a fi inundat

Tranzitarea cu bacul peste Dunăre prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet este restricționată, după ce nivelul Dunării a crescut. Măsura se va menţine până când condiţiile hidrologice vor permite îmbarcarea/debarcarea pe/de pe ferry-boat.

bacul mare 21 90170200

Potrivit Poliției de Frontieră, din cauza creşterii cotelor Dunării, autorităţile locale din judeţul Dolj au decis restricționarea tranzitării cu bacul peste Dunăre prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, pentru autoturisme, motociclete și pietoni, acesta urmând să transporte doar autocamioane.

Măsura se va menţine până când condiţiile hidrologice vor permite îmbarcarea/debarcarea pe/de pe ferry-boat (care face legătura între PTF Oryahovo și PTF Bechet) a mijloacelor de transport mai sus menţionate în siguranţă.

Nici în Portul Bechet situația nu este prea roz, acesta fiind în pericolul de a fi inundat. Reprezentanții Administrației  Bazinale Jiu au format dig de protecție pentru clădirile ce se află în acest perimetru și s-a intervenit și pe dig, cu 300 de saci cu nisip, pentru a preveni infiltrațiile ce pot apărea în urma creșterii debitului apei.