Fiul și-a aruncat mama în fântână

Pompierii din Băilești au intervenit miercuri după-amiaza în comuna Bistreț pentru a scoate dintr-o fântână două persoane. Un bărbat din localitate, cunoscut cu afecţiuni psihice, şi-a aruncat mama într-o fântână, ulterior intrat și el în puț.

ISU

 

„La sosirea echipajului de pompieri, au fost găsite două victime într-o fântână cu diametru de 90 centimetri și o adâncime de 5 metri. Ambele persoane erau conștiente. Pompierii au coborât cu scara și cu cordite pentru asigurarea victimelor și extragerea acestora la suprafață. Femeia, în vârstă de 68 ani, a primit primul ajutor medical şi a fost transportată la spital. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, se pare că ar fi fost preluat de echipajul de poliţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoşilă.

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pentru violenţă în familie, însă încadrarea ar putea fi schimbată în tentativă de omor. „Bărbatul este fiul femeii și între cei doi avea loc o altercatie, ambii aflându-se în fântână. Nu era apa în fântână. Cazul a fost discutat cu unitatea de parchet care a opinat pentru întocmirea unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violența în familie. Bărbatul urmează să fie internat la o unitate spitalicească, fiind cunoscut cu afecțiuni psihice. Exista unele suspiciuni că el ar fi fost cel care ar fi aruncat-o pe femeie în fântână, însă deocamdată nu sunt confirmate”, a declarat purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

În comună, fiul femeii este cunoscut cu afecţiuni psihice, iar lumea spune că ar mai fi fost internat în spital.