NEPI începe în decembrie lucrările la Promenada Mall

NEPI începe în decembrie lucrările la Promenada Mall

Proiectul de retail va găzdui printre ancorele principale un hipermarket, un cinema şi un magazin de bricolaj Dedeman.

nepi promenada

Fondul de investiţii NEPI Rockcastle a achiziţionat în 2019 un teren de aproximativ 200.000 mp în Craiova, pe Calea Severinului, unde intenţionează să construiască unul dintre cele mai mari proiecte de retail din zona Olteniei, Promenada Cra­iova, o investiţie estimată la 110 mi­l. euro. Mallul Promenada Craiova va avea o suprafaţă de 70.000 mp închiriabili, cu o capacitate de peste 150 de magazine. 

„În Craiova există de multă vreme un singur centru co­mercial însă la mărimea oraşului pot funcţiona fără probleme două. Dacă ne uităm la oraşe similare din Vest, sunt chiar şi trei sau patru centre comerciale. În altă ordine de idei, în centre regionale precum Craiova există o apetenţă mai mare a clienţilor spre astfel de malluri“, a declarat, pentru zf.ro, Marius Barbu, Asset Director la NEPI Rockcastle.

Odată cu investiţia în centrul comercial, care va fi construit de la zero, la cele mai înalte standarde, NEPI Rockcastle şi-a asumat şi construirea unui bulevard care va contribui la dezvoltarea zonei, la creşterea accesibilităţii urbane şi la fluidizarea traficului. Drumul va lega Calea Severinului de strada Brestei, respectiv bulevardul Râului.

Astfel, Craiova se va bucura, în curând, de o nouă arteră de circulaţie de categoria a doua, cu câte 2 benzi pe sens, spaţiu median, trotuare, piste de biciclete şi spatii verzi. Noul mall Promenada Craiova promite să aducă în Craiova o nouă experienţă de shopping şi entertainment.

După ani în care a stat în umbra marilor dezvoltări de retail din centre precum Cluj, Iaşi, Timişoara sau Constanţa, Craiova se pregăteşte de două noi proiecte mari de retail pentru a deveni un nou pol regional pentru shopping.

Am demarat proiectul de la Craiova, suntem aproape de momentul în care vom începe să săpăm pentru fundaţie. Până la finalul anului vom începe. De asemenea, tot până la finalul anului începem proiectul de la Promenada Bucureşti, demarăm lucrările la extindere. Acestea sunt cele două mari proiecte pe care urmează să le demarăm“, a mai spus Marius Barbu.