Medicul Gindrovel Dumitra, la Caravana Vaccinării: „Numărul mare de decese este o repercusiune a amânării vaccinării”

Medicul Gindrovel Dumitra, la Caravana Vaccinării: „Numărul mare de decese este o repercusiune a amânării vaccinării”

Președintele grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei, medicul Gindrovel Dumitra, a atras atenția, în cadrul evenimentului „Caravana de vaccinare”, care sâmbătă se află la Craiova, cu privire la importanța vaccinării, menționând că numărul mare de decese din valul patru al pandemiei este o repercusiune a amânării imunizării. 

medic gindrovel

Medicul a spus că se confruntă cu două tipuri de pacienți: cei care spun că au afecțiuni și le este teamă să se imunizeze și cei care amână acest lucru.

Pe mine <<mă omoară>> două replici primite de la pacienți: <<domnul doctor, eu sunt prea bolnav ca să mă vaccinez>> - tocmai aceste persoane sunt prioritare pentru noi pentru a fi vaccinate. A doua replică: <<sunt de acord, mă voi vaccina, dar nu acum, mai aștept>>. Acest mai aștept înseamnă cele 400-600 de persoane care mor în fiecare zi. Cu toții contribuim la acest tribut pe care îl plătim, din păcate, pandemiei. Trebuie să încetăm și să mergem să ne vaccinăm. Cu cât ne vom vaccina mai mulți, mai repede, cu atât mai mult această pandemie va fi pusă la respect. Numărul mare de morți este o repercusiune a acestei amânări, decă să nu mai amânăm. Să ne vaccinăm. Copiii trebuie să meargă normal la școală și, cel mai important, bunicii sau părinții să nu ajungă la Terapie Intensivă”, a spus medicul Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei.

Caravana vaccinării este susținută de CEZ România.

După Craiova, aceasta va fi prezentă în județele Olt și Argeș.