Craiova: Certificatul verde, verificat la intrare în mall. Polițiștii și jandarmii au fost prezenți

Craiova: Certificatul verde, verificat la intrare în mall. Polițiștii și jandarmii au fost prezenți

O acțiune de informare a cetățenilor cu privire la noile restricții, dar și o verificare a modului în care sunt respectate prevederile referitoare la utilizarea certificatului digital au avut loc, marți, în mall-ul din Craiova.  

politie mall 2

Peste 30 de poliţişti şi jandarmi doljeni au participat la acțiune, informând persoanele care au ajuns în mall despre noile restricții și verificând certificatele verzi pe care acestea le-au prezentat.

Facem precizarea că portul măstii de protecţie, în mod corect, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatoriu în toate spaţiile publice deschise şi închise. Este interzisă circulaţia persoanelor între orele 22.00-05.00, cu excepţia persoanelor vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi a persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării cu virusul Sars-Cov 2. Accesul în instituţiile publice, în centrele comerciale, restaurante, cafenele, magazine nealimentare, cinematografe, săli de sport, săli de jocuri, locuri de joacă, hoteluri, este permis doar persoanelor vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi a persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării cu virusul Sars-Cov 2”, a informat Poliția Dolj.

Evenimentele private, nunţile, botezurile sunt interzise.

Totodată, este interzisă activitatea operatorilor economici în baruri, cluburi, discoteci.

politie mall 1

În ultimele 48 de ore, în urma activităţilor desfăşurate, în județul Dolj au fost legitimate aproximativ 6.000 de persoane, verificate 2500 de locaţii de interes și peste 400 de mijloace de transport şi controlate peste 90 de societăţi comerciale.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 117 sancțiuni contravenţionale conform Legii 55/2020.