Program de lucru modificat la Ford Craiova din cauza crizei semiconductorilor

Fabrica Ford de la Craiova a avut suspendată activitatea de producție, luni, ca urmare a problemelor legate de furnizarea de semiconductori, iar în următoarele trei zile se va lucra într-un singur schimb. 

ford uzina

Această modificare a programului va avea loc în perioada 19-21 octombrie și va viza atât Secția de „Producție Vehicule” cât și pe cea de „Producție Motoare”.

În toată această perioadă, prioritare vor fi mașinile pentru care s-au încheiat deja contracte.

Ford monitorizeaza îndeaproape situația si ajustăm programele de producție pentru a minimiza efectele asupra angajaților, furnizorilor, clienților și dealerilor noștri din întreaga Europa. Vehiculele contractate deja de către clienții nostri vor fi prioritizate și lucrăm pentru a ameliora această situație cât mai curând posibil”, au transmis reprezentanții Ford Craiova.

Chiar dacă stau acasă, angajații unității primesc o indemnizație în această perioadă, precum și celelalte drepturi conform Contractului Colectiv de muncă.

Angajații afectați de această situație rămân la domiciliu, dar la dispoziția companiei. Vor beneficia de o indemnizație în cuantum de 78% din salariul de bază, precum și de celelalte drepturi prevăzute de lege pentru astfel de situații, conform Contractului Colectiv de muncă în vigoare”, mai spun reprezentanții uzinei.