Săli de clasă finalizate la Carol I

Săli de clasă finalizate la Carol I

Reabilitările interioare din cadrul Colegiului Național „Carol I” au fost finalizate. Cinci săli de clasă, două laboratoare, două grupuri sanitare, trei spații de depozitare, dar și holurile și căile de acces din corpul de clădire aflat în curtea interioară a colegiului au fost redimensionate, compartimentate și modernizate, anunță primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. 

sali de clasa carol I 4

Lucrările au fost necesare pentru mutarea celor cinci clase care mai rămăseseră în corpul central, fiindcă va începe reabilitarea clădirii monument anul acesta.

Prin modificarea „Regulamentul cadru de închiriere a spaţiilor disponibile excedentare din unităţile de învăţământ” se va rezolva și problema bazinului de înot din incinta Colegiului.

Prin noul regulament am descurcat situația creată la Colegiul Carol unde primăria a finalizat un bazin de înot și l-a dat în administrarea liceului, dar fiindcă ministerul nu a aprobat mărirea numărului de personal cu salvamari și profesori de înot, nu se putea folosi. Acum, asociația sportivă a Colegiului Carol va putea să îl opereze. Este permisă, în continuare, închirierea sălilor de sport pentru cluburile care organizează activități în afara programului școlar, cum ar fi cursuri de karate, handbal, baschet etc sau a corpurilor de clădire neutilizate de școli. Aici nu a survenit nicio modificare față de ceea ce permite legea și se întâmplă de peste douăzeci de ani. Afirmații de genul "primăria dă liber la închirierea terenurilor și bazelor școlare" sunt menite să inducă în eroare opinia publică. Noul regulament descurcă ceea ce ministerul a refuzat să facă atunci când nu a suplimentat organigrama școlilor care au bazine de înot și permite accesul neîngrădit al copiilor care vor să se joace în curtea școlilor”, a scris Vasilescu pe Facebook.