Un singur pat ATI Covid liber în județul Dolj

Un singur pat mai este liber la terapie intensivă în județul Dolj, pentru pacienții bolnavi de COVID, iar la nivel național sunt libere 16. 

terapie intensiva

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, marți în România există 1.131 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

De asemenea, 990 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național, sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 6 paturi libere.

„Se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, transmit autoritățile.

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate: Bihor – 1; Brașov -2; București – 6; Buzău – 1 Constanța- 3; Dolj-1; Hunedoara – 1 și Sibiu-1.