O nouă etapă de dezinsecție terestră și aeriană la Craiova

Salubritate Craiova desfășoară, în perioada 08-19 iulie, o campanie de dezinsecție prin pulverizare terestră și aeriană a insecticidelor pe domeniul public, intervenție ce are ca scop combaterea insectelor dăunătoare.

dezinsectieterestra

Tratamentele aviochimice vor fi realizate în zilele de 8 și 9 iulie  și vor avea loc dimineața, în intervalul orar 6.00-10.00.

Vor fi vizate lacurile de pe teritoriul municipiului (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiștilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lac Valea Șarpelui și cel de la Hanul Doctorului), parcurile, grădinile publice și zonele verzi din cartierele orașului.

Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de aproape 800 hectare, graficul intervenției putând suferi modificări în funcție de condițiile meteorologice existente

.Lucrările de dezinsecție pentru combaterea insectelor dăunătoare se vor face prin pulverizare prin sistem ULV. Se va folosi pentru dezinsecție substanța din grupa a III-a de toxicitate K-Othrine EC 84, avizată de către Ministerul Sănătății”, se arată într-un comunicat de presă al Salubrității Craiova.

Reprezentanții Salubrității reamintesc apicultorilor că, în intervalul menționat, trebuie să ia măsurile necesare pentru protejarea albinelor.

Dezinsecția terestră va începe în noaptea de 8 spre 9 iulie cu operațiunea de larvicidare, care se va desfășura pe suprafețele lacurilor aflate în domeniul public al municipiului Craiova.

Echipele care acționează la nivelul Craiovei vor efectua, în noaptea de 9 spre 10 iulie, operațiunea de dezinsecție în Parcul Nicolae Romanescu și în zonele adiacente, iar în noaptea de 10 spre 11 iulie, în Parcul Tineretului.  Dezinsecția pe spațiile verzi din cartierele Craiovei va fi demaratăîn noaptea de 11 spre 12 iulie, aceasta urmând să se desfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente.

Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția terestră este de 746,9 hectare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultimele știri