Avocații lui Mazăre reclamă presupusul abuz din Madagascar

Avocații lui Radu Mazăre, aflat în procedură de extrădare din Madagascar, au sesizat autoritățile franceze despre un presupus abuz la care fostul primar al Constanței a fost supus, având în vedere că decizia extrădării nu a fost luată de un judecător, a precizat fratele fostului edil, Mihai Mazăre.

radu mazare

"Avocații lui din Franța, când au constatat în această dimineața abuzul care i s-a făcut de către autoritățile din Madagscar, au decis să sesizeze autoritățile franceze despre acest lucru. Nu știm dacă acest lucru va avea ca rezultat oprirea tranzitării lui prin Franța sau alte consecințe juridice. Este acțiunea lor, conform legislației franceze. Nu a cerut Radu Mazare azil politic în Franța", a declarat Mihai Mazăre.

Radu Ștefan Mazăre este în custodia Poliției Române, au anunțat reprezentanții instituției, precizând că întoarcerea fostului primar al Constanței pe teritoriul României va avea loc azi. Surse judiciare au declarat că fostul primar al Constanței va sosi pe Aeroportul Henri Coandă București, luni seară, la ora 20.10, fiind posibil ca aeronava cu care vine Radu Mazăre să aibă escală la Paris.

sursa Mediafax