Aparatură medicală pentru UPU și ATI la SCJU Craiova

Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova a obținut o a treia finanțare din fonduri europene, în ultimul an, în valoare de peste 2,7 milioane de euro, urmând a fi achiziționate echipamente  medicale de ultimă generație.

craiova spital

Principalii beneficiari ai echipamentelor medicale sunt Unitatea de Primiri Urgente (UPU) și sectia ATI, inclusiv compartimentul ATI al sectiei de Chirurgie Cardiovasculară, anunță reprezentanții SCJU Craiova într-un comunicat de presă.

„Terapia intensivă este ultima linie în lupta împotriva Covid 19, iar echipamentele medicale specifice ATI sunt o resursă critică și din păcate redusă în lupta cu această pandemie. SCJU Craiova are în structura 65 de paturi ATI, dintre care 24 pentru pacienți infectati COVID, 28 pentru pacienti NON COVID, restul fiind paturi postoperatorii alocate sălilor de operații. SCJU Craiova este principalul spital din Oltenia către care sunt direcționate de către spitalele din regiune toate cazurile grave, depășite din punct de vedere al resurselor umane și materiale. Atragerea fondurilor europene reprezinta o oportunitate pentru dotarea atât a UPU și ATI cu echipamente de ultimă generație necesare asigurării îngrijirilor de terapie intensivă”, spun reprezentanții spitalului.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate 43 tipuri de echipamente medicale, respectiv: șase paturi terapie intensivă copii, 26 paturi terapie intensivă adulți, un pat pentru pacient bariatric, nouă ventilatoare moduri multiple ventilatie (inclusiv CPAP, adult, copil/neonatatal, cu nebulizatoare si umidificator), 4 ventilatoare transport moduri multiple ventilatie, 21 monitoare funcții vitale, șapte defibrilatoare bifazice cu posibilitate defibrilare automată externă și defibrilare manuală, șase electrocardiografe portabile.

O parte din echipamentele achizitionate va înlocui aparatura veche chiar si de 50 de ani.

De asemenea, vor fi asigurate suplimentar echipamente medicale care vor crește capacitatea de tratare și gestionare a crizei COVID-19, mai spun reprezentanții SCJU Craiova.