Se lucrează la prisma din sticlă de la Centrul „Brâncuși”. Panouri de 12 metri lungime

Panouri din sticlă de peste 2,5 tone și 12 metri lungime se montează, în aceste zile, pentru a completa forma perfectă a prismei de la Centrul Internațional „Constantin Brâncuși” construit în curtea Muzeului de Artă din Craiova. 

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că pe șantierul construcției a fost adusă o macara de 200 de tone și un sistem de ventuze cu ajutorul cărora se manevrează foile din sticlă.

Munca specialiștilor este extrem de migăloasă, astfel încât se pot monta doar două astfel de panouri în fiecare zi. În total, 23 de lamele vor finaliza întreaga construcție de sticlă a Centrului Brâncuși”, a menționat preledintele CJ Dolj.

Centrul Internaţional „Constantin Brâncuși” se construieşte în curtea Muzeului de Artă din Craiova. Proiectul este unic și a fost gândit de celebrul arhitect Dorin Ştefan.

Tot în curtea Muzeului de Artă din Craiova se află mai multe opere ale marelui sculptor Constantin Brâncuși. Noul centru constă într-un pavilion expoziţional de sine stătător, format din două elemente: un spaţiu subteran, cu săli special amenajate, şi un volum suprateran din sticlă, cu rol de semnal urban pentru centru.

Pavilionul subteran, cu intrare printr-un amfiteatru, a fost conceput ca un spaţiu multifuncţional de activităţi, cu mai multe zone interactive pentru turişti.